Kumluyazı İlkokulu

WEB https://kumluyaziilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Kumluyazı İlkokulu Kumluyazı Mahallesi Küme Evler No 97 AZİZİYE / ERZURUM
VİZYON : Eğitimde kalite ve başarıları ile fark yaratan seçkin bir kurum olmaktır.
MİSYON : Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, çok yönlü gelişime açık, ulusal kültürünü özümsemiş, aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Normal (Birleştirilmiş Sınıf)
Bağlantı : Uydu İnternet (VSAT)
Isınma : Kat Kaloriferi
Servis : Öğretmenler okula kendi araçlarıyla gelmektedir. Öğrencilerimiz okul bölgesinde ikamet edip, okula yaya olarak gelmektedirler.
Ulaşım : Kırsal mahalle olan Kumluyazı´ya Ilıca-Kahramanlar-Özbilen Mahalleri üzerinden asfalt yol üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Köylülerin günlük kullandığı köy servisi sabah gitmekte ve öğleden sonra dönmekte olup çalışma saatleri okul saati ile uyuşmamaktadır.
Yerleşim Yeri : Büyükşehir Kanunu ile köy statüsünden mahalle statüsüne geçmiş olan mahalle 70 haneden oluşmaktadır. Okulun bulunduğu bölge Aziziye ilçesine bağlı Kavaklıdere, Dağdagül, Sarıyayla, Özbilen ve Yakutiye ilçesine bağlı Yazıpınar ve Uzunyayla Mahallelerine komşudur.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : AZİZİYE İLÇESİNE: 14 KM ERZURUM İLİNE : 30 KM
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda; Basketbol, Futbol, Masa Tenisi, Badminton ve Voleybol spor malzemeleri ile farklı spor ve fiziksel etkinlikler yapılabilmektedir.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Okulumuz öğretmenleri tarafından Bölgemin Kültür Elçisiyim Projesi kapsamında öğrencilerin yaşadığı ili ve kültürünü tanımaları sağlanmıştır.